Hlavní obsah

Hejduk: Nejsem tu pro osobní ambice

PRAHA

Pardubice se v úvodu sezóny trápily a se špatnou formou týmu se svezl i kanonýr Milan Hejduk. Probuzení jednoho z favoritů soutěže zařídil svými brankami i střelec Colorada, Pardubice posledních sedm zápasů vyhrály. V rozhovoru pro deník Právo si Hejduk pochvaluje spoluprací s kolegy z útoku. "Očekávání jsou letos menší," tvrdí.

Článek

Posledních sedm zápasů jste vyhráli. Váš útok s Mikeskou a Bulisem sbírá body jako na běžícím pásu. Čím to je, že se vám tolik daří? Co se týče hry útoku, tak se vzájemně dobře doplňujeme. Každý jsme jiný hráč, z čehož těžíme asi nejvíce. Navíc šlape celé mužstvo. Všichni jsme měli zlý začátek, ale teď už to jde celkem dobře. Hlavně nás drží brankář Lašák a s vítězstvími vzrostlo i sebevědomí.

Jak dopadnou Pardubice v letošním ročníku extraligy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V tabulce jste se prodrali už na páté místo a máte třináct bodů k dobru na devátou pozici. Už přemýšlíte o play-off? Zatím je to ještě pořád boj o místo v osmičce. Sparta se Zlínem už odskočili, ale dalších devět týmů si ještě na ta volná místa dělá zálusk. Chceme si vytvořit co nejlepší pozici.

Po zklamání v minulých letech žijí pardubičtí fanoušci vzhledem k posilám, které klub získal, velkým očekáváním. Cítíte větší tlak? Já si spíše myslím, že po vyřazení ve čtvrtfinále v loňské sezóně je to očekávání možná menší. Zvláště, když jsme se rozjížděli hodně pomalu a teď se teprve začínáme dotahovat na čelo tabulky.

A vaše plány? Patříte mezi nejlepší v kanadském bodování, s 21 góly jste druhý v žebříčku kanonýrů. Neláká vás i individuální extraligová trofej? Nejsem tu kvůli osobním ambicím, abych si něco dokazoval. Mým přáním je dostat se daleko s Pardubicemi v play-off. Moc bych si přál hrát finále.

Pokud se nerozjede NHL, zůstanete v Pardubicích? Neláká vás Rusko? Tam se mi tedy nechce. Nezačne-li soutěž za oceánem, tak dohraji sezónu v Česku. Jsem tu spokojený.

Prý jste teď v Pardubicích zůstal sám? Manželka i s dvojčaty odletěly do USA. Máme v Coloradu dům, budou tam asi měsíc, zajedou si i do Aspenu zalyžovat. Jsem tak trošku slaměný vdovec, ale nijak nestrádám. I když do žádných kulinářských pokusů se nepouštím, spíše se stravuji po restauracích.

Reklama