Hlavní obsah

Třinec - Kladno 7:3Kladno zaspalo v Třinci úvod a utrpělo výprask 3:7

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Růžička 1 : 0
2. Varaďa 2 : 0
12. Hudec 3 : 0
23. Růžička 4 : 0
26. Růžička 5 : 0
30. Adamský 6 : 0
37. Bělohlav 6 : 1
39. Melka 6 : 2
48. Kuchler 6 : 3

TŘINEC

Drtivým nástupem a třemi góly v úvodních dvanácti minutách rozhodli hokejisté Třince ve 4. extraligovém kole o svém vítězství 7:3 nad Kladnem. Hattrickem se blýskl útočník Martin Růžička, Kladno nadále čeká na první výhru v novém ročníku. Oceláři povolili až za stavu 7:0, hosté pak debakl zmírnili třemi brankami. Třinec však během týdne přišel i o druhého gólmana Tomáše Dubu, který v druhé části musel odstoupit zřejmě se svalovým zraněním.

Článek

Kladno stihla hotová pohroma: v čase 1:27 lovil gólman Cikánek už druhý kotouč z vlastní sítě. Domácím vyšel hned první útok, už po 24 sekundách propasíroval puk do branky Růžička. Dokonalý start podtrhl Varaďa, který úvodní třineckou přesilovku už po osmi sekundách přetavil v druhý gól.

Třinec za stavu 2:0 vládl, hosté mu ke všemu nabíjeli na další šance zbytečnými fauly. Za prvních 12 minut měli Středočeši pět hráčů za katrem. I když Třinec promarnil minutovou početní výhodu pět na tři, v klasické přesilovce po ukázkové souhře s Polákem zavěsil pod horní tyč Hudec a kladenský kapitán Patera mohl vzteky jen rozštípat hokejku o mantinel. Náskok Ocelářů mohl být i vyšší, Cikánek se však vyznamenal při obrovské šanci Kohna.

Katastrofální úvod Středočeši nedohnali. Naopak bylo hůř. Kladno dřímalo i na začátku druhé části a pohotový Růžička během tří minut zkompletoval hattrick. Jedinou kaňkou na pohodovém třineckém večeru bylo zranění brankáře Duby, který odkulhal ve 23. minutě do šatny. Mezi tyče tak musel třetí gólman Vojtek.

Hosté vůbec nestačili, na jejich branku se valil jeden útok za druhým. Přesně v polovině zápasu přidal šestý zásah z dorážky Adamský a gólman Cikánek se nechal vystřídat. Falter ale čisté konto neustrážil ani tři minuty, po návratu z trestné lavice ujel Polák a jeho střela gólmanovi propadla za záda.

Až za stavu 7:0 se ke slovu dostalo i Kladno. Dvěma góly v početní výhodě snížili Bělohlav a Melka. Oba celky v závěru nevyužily dlouhé přesilovky pět na tři, kladenský Kafka ani sólo na Vojtka. Skóroval už jen hostující Kuchler.

HC Oceláři Třinec - HC Vagnerplast Kladno 7:3 (3:0, 4:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. M. Růžička (Kohn, Polanský), 2. Varaďa (Hudec, Bonk), 12. Hudec (Polák, Bonk), 23. M. Růžička (Hrabal, Krajíček), 26. M. Růžička (Adamský), 30. Adamský (Peterek), 33. Polák - 37. Bělohlav (L. Procházka, Knotek), 39. Melka (Kalla, Toman), 48. Kuchler (Knotek, Toman). Rozhodčí: Polák, Souček - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 10:13, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 2803.
Třinec: Duba (23. Vojtek) - Krajíček, Hrabal, Zíb, Seman, Lojek, Hudec, Cartelli - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Havel, Hampl (43. McGregor), Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Kladno: Cikánek (26. Falter) - J. Drtina, Mnacjan, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - Látal, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Melka - Bělohlav (43. Gengel), Knotek, Kuchler - Kafka, Stieler, Luňák. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata: