Hlavní obsah

Liberci schází k semifinále jen jedna výhra, Pardubice srovnaly sérii

Praha

Hokejisté Liberce jsou už jen krůček od postupu do semifinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Bílí tygři vyhráli na ledě Českých Budějovic i podruhé a vedou ve čtvrtfinálové sérii 3:1 na zápasy. I ve druhém úterním souboji se radovali hosté, když Pardubice porazily Vítkovice 3:2 a vyrovnaly sérii.

Foto: David Veis, ČTK

Liberecký Jan Výtisk (vlevo) a Jakub Langhammer z Českých Budějovic

Článek

V pondělí stačil Liberci k výhře v Českých Budějovicích jediný gól, hrdina zápasu Marek Pinc však překvapivě pro druhý duel šanci nedostal a do branky nastoupil Tomáš Vošvrda. I on si ovšem vedl výborně, nakonec kapituloval jen jednou. Jeho spoluhráči v první třetině promarnili trestné střílení, při kterém neuspěl Urban.

První gól zápasu vstřelil v 36. minutě Nedvěd a pár vteřin po začátku třetí části šokoval Budvar arénu šikovnou tečí Urban. Domácí sice po dvou minutách snížili zásluhou Kašpaříka, ale jejich další šance zastavil výtečný Vošvrda. A to ještě Bartovič šest minut před koncem neproměnil druhé trestné střílení pro Liberec! Na konečných 3:1 upravil při power play Mountfieldu Nedvěd.

První utkání o tři góly, další dva už na nájezdy. Až poslední řešení muselo rozhodnout o vítězi. Tak zatím probíhala série mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. A pokaždé v samostatných nájezdech uspěli hráči Vítkovic. Ti hráli čtvrtý zápas doma a krutě jim utekl začátek - Starý dostal Pardubice do vedení už po 28 vteřinách zápasu.

Stejný hráč ještě v deváté minutě dopřál hostům dvoubrankové vedení, Vítkovice se dostaly zpátky do hry v polovině zápasu. Pohl nejprve snížil a na konci druhé třetiny přišel vyrovnávací gól, když si pardubický Somík srazil puk do vlastní branky. Jenže jen za pár vteřin obránce Kočí propálil vše před sebou a vedení Pardubic už vydrželo až do konce zápasu.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraligy:
Č. Budějovice - Liberec 1:3on-line
Branky: 43. Kašpařík - 36. a 59. Nedvěd, 41. Urban.
Stav série: 1:3
Vítkovice - Pardubice 2:3on-line
Branky: 30. Pohl, 39. Húževka - 1. a 9. Starý, 40. Kočí.
Stav série: 2:2

Reklama

  0 : 1 Pardubice - Třinec 0 : 1 33. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec