Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:2Liberec udolal Karlovy Vary 3:2 až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kuběna 0 : 1
30. Nedvěd 1 : 1
35. Lučka 1 : 2
47. Čakajík 2 : 2
65. Vak 3 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 44. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech. Energie v utkání dvakrát vedla, ale Severočeši dokázali vždy srovnat. Rozhodující nájezd proměnil v páté sérii Tomáš Vak. Liberec tak uspěl po dvou duelech, kdy nebodoval, Západočeši poskočili v tabulce před Mladou Boleslav.

Článek

Hned od úvodních minut byl k vidění hokej plný zajímavých momentů. V páté minutě vyzkoušel Pince Mikeska a hned z protiútoku ze zaskvěl zase Salfický, kterému po utkání končilo hostování v celku Energie.

Hosté postupně získávali územní převahu a od vedoucího gólu je dělil jen kousek po Klímově ráně, která orazítkovala tyč. V 10. minutě už ale Západočeši vedli. Pincovi vypadlo nahození Deje a Kuběna se prosadil dorážkou. Od té chvíle ale jako kdyby obě mužstva rezignovala na útočnou hru a šance prakticky vymizely.

Ve druhé části hry byl vidět především domácí Nedvěd, jenž nejdříve obkroužil branku Západočechů, ale střelu švihem poslal pouze do plexiskla. V polovině klání se už trefy do černého dočkal. Bulíř vystřelil od mantinelu, Salfický vyrazil jeho pokus před sebe, kde ho kapitán Liberce dorazil ze vzduchu.

V 34. minutě mohl Nedvěd poslat domácí do vedení, ale z pravého kruhu těsně minul. Následně si ale nepohlídal hostujícího Lučku, který dorazil střelu Košťála a Energie opět vedla. V závěru periody mohl vyrovnat Kudrna, ovšem Salfický ho v samostatném úniku vychytal.

V poslední části hry se oba celky soustředily především na defenzivní činnost. Z ojedinělé akce, kterou předvedli Severočeši, se pak měnil stav zápasu. Po ukázkové kombinaci se trefil přesně k tyči Čakajík a srovnal. 55. minuta mohla přinést Energii už třetí vedení v utkání, jenže Sýkora tváří v tvář Pincovi neuspěl. Utkání mezi oběma soky tak podruhé v sezóně v Tipsport areně dospělo do prodloužení.

Nastavených pět minut rozhodnutí nepřineslo, a tak zápas doputoval až do samostatných nájezdů. V nich rozhodl v páté sérii domácí Vak a přisoudil Liberci druhý bod navíc.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. P. Nedvěd (Bulíř), 47. Čakajík (P. Nedvěd, Dušek), rozhodující nájezd Vak - 10. Kuběna (Dej), 35. Lučka (Košťál). Rozhodčí: Homola, Šír - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 8:6, navíc Bulíř a Bartovič (oba Liberec) oba 10 min. Bez využití. V oslabení 0:1. Diváci: 4911.
Liberec: Pinc - Derner, Trončinský, Čakajík, Výtisk, Štich, Moravec, Ulrych, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Dušek, T. Urban, Vantuch - Kica, Vak, Špaček - Bárta, Bulíř, Víšek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Karlovy Vary: Salfický - Gulaši, Gründling, Gřegořek, Prošek, Mocek, M. Rohan, Lučka, Gawryletz - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - T. Klíma, T. Sýkora, Kotrla - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: