Hlavní obsah

Sparťan Ton: Pocit, který bych od sebe očekával, zatím nemám

Po delší pauze se konečně bodově utrhl. V pátečním utkání přispěl Petr Ton k výhře své Sparty nad Pardubicemi 5:1 třemi body. „Takovýhle zápas musí hodnotit kladně asi každý. Vím, že jsem si na sebe za posledních pár let ušil určitý bič v podobě gólů, a když je nedávám, tak je to vidět,“ uvědomuje si pětatřicetiletý útočník, kterého těší současné postavení holešovického klubu v tabulce.

Článek

Nyní ale musíte mít hodně dobrý pocit, ne?

Já už těch zápasů hrál mnoho, takže vím, že je to jen jedno utkání. Člověk je rád a lépe se mu usíná, když týmu přispěje lepším výkonem. Ale takový pocit, který bych si představoval a očekával, zatím nemám.

Váš první gól jel ještě sudí Turčan přezkoumat k videu. Víte proč?

Těžko říct. Nevím, v jaké byl pozici. Myslím ale, že bylo jasně vidět, že puk šel dozadu doprostřed brány. Od prvního momentu jsem byl přesvědčený, že to je gól. I když je pravda, že jsem tomu byl ze všech nejblíže.

Pak přišla vaše druhá branka, v posledních minutách jste měl zaděláno dokonce na hattrick. Už jste na něj myslel?

V tu chvíli myslím na plno věcí, jen ne na hattrick. Spíš abyste to dobře ubránili. Tam jsme do puku u střídačky plácli s Alešem Píšou a odrazil se ke mně. Pak už je to taková improvizace. Člověk si uvědomí, že je dvě a půl minuty do konce a chce udělat nějakou hezkou akci, nějakou parádičku pro lidi. Prostě mi to nevyšlo.

Lašák proti vám vystrčil hokejku, asi už dobře ví o vašem pověstném blafáku do bekhendu...

No... Naznačil jsem a když jsem si puk strkal mezi nohy, vypíchl mi ho. Chyběly centimetry.

Bodovali jste již posedmé za sebou, nálada v mužstvu musí být hodně dobrá, že?

Určitě. Ale víme, jak vyrovnaná je tabulka. Měli jsme teď sérii pěti domácích zápasů, na kterou jsme se hodně připravovali. Nějaké ztráty tam sice byly, ale body jsme dělali.

Zápas s Pardubicemi byl důležitý i vzhledem k tomu, že šlo o přímý souboj o třetí místo...

Hrálo se o šest bodů. Chceme být vysoko, proto musíme tyhle soupeře porážet. Když se to ještě podaří, i když to bylo s velkým štěstím, takovýmhle výsledkem, zvedne nás to do dalších zápasů. Protože pět gólů mockrát nedáváme.

Moeller do utkání vstoupil s agresivní hrou. Nezaskočilo vás to trochu?

Určitě. Osobně jsem se na ten zápas hodně těšil, s Pardubicemi to jsou vždycky dobrá utkání. Dneska nás se svou taktikou trochu překvapily. Musím uznat, že dvě třetiny byly lepší, hokejovější. Kdyby daly nějaký další gól, měli bychom to hodně těžké. Zápas se lámal gólem na 2:1, pak už to musely víc otevřít.

Z důrazně vedeného utkání vyplynula i řada přesilovek, ve kterých oba týmy skórovaly.

Je pravda, že Pardubice hrály na hranici tvrdosti. Pak už je na rozhodčím, jak situace posoudí. Ale podaly vynikající výkon. Že to dopadlo takovýmhle výsledkem, tak už to někdy bývá. Kdo by na nás koukal prvních 45 minut, neřekl by, že můžeme dát pět gólů. A pak to tam napadá. V tom je hokej tak krásný.

Reklama

Související témata: