Hlavní obsah

Znechucení odeznělo. Mistr zamíchal sestavou a vrátil Kometě úder

Plzeň

Průběh utkání téměř totožný, i skóre stejné. Jen role se zcela otočily. Jak prvnímu čtvrtfinále proti matné Plzni dominovala Kometa, o den později už to byl úřadující mistr, kdo diktoval tempo hry, jemuž Brňané nestačili.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ján Sýkora (druhý zleva) dává druhý gól Plzně brankáři Marku Čiliakovi. Vlevo je Petr Kuboš z Brna.

Článek
Fotogalerie

Kouč Indiánů Milan Razým na úterní trápení svého mužstva zareagoval proházením jednotlivých formací a efekt změn byl očividný. „Museli jsme zamíchat sestavou a vyvarovat se chyb z prvního utkání," říkal Razýmův asistent Michal Straka. „Po tom prvním zápase jsem byl znechucený. Teď jsme předvedli svoji sílu," liboval si plzeňský gólman Matěj Machovský, jenž svými zákroky dodával domácím klid.

„Oba týmy jsou tak vyrovnané, že se zápasy budou strašně těžko otáčet," dokumentoval zvýšený význam úvodní trefy nejlepší střelec série Vojtěch Němec už po prvním zápase. Středeční odveta jeho slova potvrdila v opačném gardu. Do trháku šla po gólech Slováka a Sýkory Plzeň a polita živou vodou nenechala Kometu ani pomyslet na obrat.

Čiliakovi se třetí gól nezdál

Ján Sýkora se prosadil v obou zápasech. „Ale při tom prvním jsem se tam u gólu motal jak Maďar v kukuřici. Teď jsem měl zase kliku, ale jak říká můj táta, dobrému i štěstí přeje," zlehčoval svoji střeleckou fazónu.

Druhý zápas byl nervóznější, plný diskuzí s rozhodčími a šťouchanic před brankami. Dlouhá pauza následovala i při třetím gólu, kdy rozhodčí zkoumali, jestli baseballový zásah Ondřeje Kratěny neodporoval pravidlu o hře vysokou holí. „Když řeknou, že to na videu nebylo vidět a uznají ho... Myslím, že to byla vysoká hokejka," zlobil se brněnský gólman Marek Čiliak.

V závěru díky častým přesilovkám a snížení na 1:4 Kometa získala aspoň část ztraceného sebevědomí zpět. „Už jsme neměli co ztratit, snažili jsme se do nich jít, vydolovat puk a dát klidně nějaký škaredý gól," vysvětloval útočník Komety Jan Káňa.

Reklama

Související témata: