Hlavní obsah

Dacjuk má šanci získat opět Selkeovu trofej

NEW YORK

Útočník Detroitu Pavel Dacjuk má šanci získat druhý rok po sobě Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího hokejistu NHL. Třicetiletý Rus je v nominaci spolu s Ryanem Keslerem z Vancouveru a Mikem Richardsem z Philadelphie. Držitelé trofejí budou vyhlášeni 18. června v Las Vegas.

Článek

Dacjuk může dostat stejně jako loni dvě ceny, neboť minulý týden byl opět nominován na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče. Z tria adeptů na Selkeovu trofej byl šikovný ruský útočník nejproduktivnější, připsal si 97 bodů za 32 gólů a 65 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Richards patří k nejlepším hráčům Philadelphie a na dresu nosí kapitánské céčko. V této sezóně zaznamenal kariérní maxima 30 gólů a 50 asistencí. Statistici mu napočítali 90 zblokovaných střel, což ho spolu s Chrisem Drurym řadilo na první místo mezi útočníky.

Na rozdíl Dacjuka a Richardse nehraje Kesler pouze v elitních útočných řadách, ale je také často využíván v takzvané "checking line", bránící hvězdy soupeře. I proto není tak produktivní jako jeho soupeři v boji o trofej, v sezoně nasbíral 59 bodů (26+33).

Reklama

Související témata: