Hlavní obsah

Krutý vyhazov! Kouč Poyet se v Anglii dozvěděl o konci svého angažmá v přímém přenosu

Londýn

Fotbaloví trenéři mají občas dost tvrdé řemeslo. Přesvědčil se o tom i kouč druholigového anglického Brighton & Hove, jenž se o svém vyhazovu z klubu dozvěděl v přímém televizním přenosu. Nepříjemnou informaci zjistil zrovna v době, kdy na stanici BBC komentoval nedělní zápas Poháru FIFA mezi Španělskem a Nigérií.

Foto: ČTK/AP

Dnes již bývalý uruguayský kouč Gus Poyet.

Článek

Poyet se o odvolání dozvěděl od televizních kolegů během prvního poločasu. "Zatím mě nijak nekontaktovali. Neposlali e-mail, textovou zprávu, na mobilu nemám vůbec nic," řekl pětačtyřicetiletý kouč o přestávce ve studiu. "Když se trenér dozví o propuštění od BBC během přenosu, tak je to trochu zarážející," dodal.

Podle vedení klubu byl Poyet propuštěn kvůli porušení smlouvy, za které už byl v květnu dočasně suspendován. Bývalý hráč Zaragozy, Chelsea a Tottenhamu je však přesvědčen, že se nijak neprovinil a proti odvolání se chce bránit u soudu.

Poyet vedl Brighton & Hove od roku 2009. Předloni s týmem postoupil do druhé ligy, kde v uplynulé sezóně obsadil čtvrtou příčku a následně neuspěl v play off o místo v Premier League.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.