Hlavní obsah

Fotbalisté Třince i v oslabení uhájili výhru nad béčkem Sparty

PRAHA

Fotbalisté Třince zvítězili ve 28. kole druhé ligy nad domácím béčkem pražské Sparty 2:1. Slezané dohrávali zápas bez vyloučeného Reháka a stále živí teoretické naděje na postup mezi elitu, ale v neděli jim je definitivně může vzít Viktoria Žižkov, pokud porazí Karvinou. Třinec za Pražany zaostává dvě kola před koncem o čtyři body.

Článek

V Horních Počernicích šel Třinec do vedení v 15. minutě. Centr Lisického podcenil brankář Pávek a balon skončil v síti. Sparťanská odpověď přišla o sedm minut později, kdy přesný centr Kadeřábka zužitkoval tvrdou hlavičkou Ivan Hašek. Další šance Putze, Kladrubského ani Skaláka ke gólu Sparta nedotáhla.

Domácí měli převahu i ve druhém poločase a Skalák trefil tyč, Kraják o centimetry minul horní roh branky, neuspěl ani Putz. Naopak Třinec z ojedinělé šance v 61. minutě rozhodl, když se po trestném kopu Siegla prosadil Hanus. Krátce nato byl bez předchozí žluté karty vyloučen Rehák za stažení unikajícího soupeře, ale Sparta převahu v početní výhodě gólově nevyužila.

Sokolov díky třem gólům za poločas porazil Vlašim

Fotbalisté Sokolova porazili ve 28. kole druhé ligy Vlašim 3:1 a bodově se na svého soupeře dotáhli. O výsledku rozhodli Západočeši třemi góly už v prvním poločase. Šestá Vlašim má ještě k dobru úterní dohrávku proti Spartě B.

Sokolovští hýřili aktivitou a už v 7. minutě Mlika po přihrávce Šilhana otevřel skóre. Stejný hráč za necelou čtvrthodinu po rohovém kopu hlavou z malého vápna rozvlnil síť podruhé. Baník soupeře prakticky nepustil do šance a několik sekund před přestávkou Čada našel za obranu nabíhajícího Šilhana, který sólo proměnil.

Převaha Baníku pokračovala i po změně stran, hlavičku Šilhana ale zastavil na brankové čáře reflexivně gólman Frydrych. A z protiútoku Vlašim snížila, poté co Nádeníček protlačil míč do branky přes ležícího Bertelmana. Chvíli nato Droppa překonal sokolovského brankáře, ale míč z brankové čáry vykopl Chupáč.

Mlika pak mohl završit hattrick, když obešel i Frydrycha, ale z úhlu trefil jen boční síť. Dobrou šanci neproměnil ani v závěru, kdy hosté dávali při závěrečném tlaku šanci Západočechům na brejky.

Sokolov - Vlašim 3:1 (3:0)
Branky: 7. a 19. Mlika, 45. Šilhan - 48. Nádeníček. Rozhodčí: Lerch - Lhoták, Štěrba. ŽK: Chupáč - Tafat, Petrů, Průcha. Diváci: 1033.
Sokolov: Bertelman - Podrazký, Dřížďal, Chupáč, Hanzlík - Darida, Šindelář, Čada (70. Javorský), Vaněček - Mlika (90. Dittrich), Šilhan (82. Kura). Trenér: Látal.
Vlašim: Frydrych - Schuster, Petrů, Krmpotič (38. Norek), Císař - Vebr, Droppa, Průcha, Nádeníček - Strnad (59. Jícha), Tafat. Trenér: Kočí.
Sparta Praha B - Třinec 1:2 (1:1)
Branky: 22. Hašek - 15. Lisický, 61. Hanus. Rozhodčí: Hrubeš - Kovařík, Vnuk. ŽK: Krob - Ceplák, Kuděla, Joukl, Malíř. ČK: 64. Rehák (Třinec). Diváci: 322.
Sparta B: Pávek - Sus, Rada, Doležal, Krob - Kraják (71. Zeman), Kladrubský, Hašek (88. Glaser), Kadeřábek - Skalák, Putz. Trenér: Svoboda.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Rehák, Kuděla - Malíř (90. Chlebek), Hanus, Siegl, Joukl, Ceplák (84. Minarčík) - Surynek (74. Mrázek). Trenér: Luhový.

Reklama

Související témata: