Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté ztratili v boji o postup body v Opavě

PRAHA

Jihlavští fotbalisté remizovali v pondělním utkání 28. kola druhé ligy v Opavě 1:1 a udrželi čtvrté místo, na které chtěl jejich soupeř zaútočit. Tým z Vysočiny nicméně ztratil body, které ho mohly přiblížit k boji o druhou postupovou příčku. Béčko Sigmy Olomouc remizovalo s Hradcem Králové 0:0 a opustilo tak předposlední pozici. Celek Vítkovic však Hanáci předstihli jen díky lepšímu skóre.

Článek

První šanci si vytvořili domácí již v sedmé minutě, kdy se uvolnil Zapletal, ale v tísni vystřelil vedle. Hosté záhy odpověděli: po centru Lovětínského pálil Kadlec zblízka mimo a v 16. minutě Vladyka z úhlu trefil gólmana Nováka.

V 21. minutě opavský zadák Mezlík přesně odcentroval a Kozák hlavou nedal Tulisovi šanci. Jihlava ale do poločasu vyrovnala, když v 37. minutě našel Vladyka centrem Faldynu a ten rovněž hlavou vyrovnal.

Po změně stran se začali prosazovat Jihlavští a hrozili zejména rychlými brejky, které táhl Svoboda a domácí je odvraceli jen s velkou námahou. Druhý gól ale mohla dát Opava: v 64. minutě po centru vyboxoval Tulis míč jen nad sebe, ale domácí hráči nedokázali dopravit poskakující balon do branky.

V 71. minutě se po autovém vhazování Jihlavy dostal míč ke Svobodovi, ten však trefil jen nohu gólmana Nováka. V 81. minutě opět utekl Svoboda a Zapletal jej zablokoval na poslední chvíli; rozhodnout pak mohl zcela volný Vladyka, ale míč poslal hlavou nad břevno. Na druhé straně netrefil po rohovém kopu branku střídající Půda a v nastaveném čase mohl skórovat ještě Kozák, ale Tulis byl na místě.

Výsledky - 28. kolo:
Olomouc B - Hradec Králové 0:0, Opava - Jihlava 1:1 (1:1).

Reklama