Hlavní obsah

Žižkov - Sokolov 4:2Pražská Viktoria poprvé na jaře vyhrála

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Žižkova se dočkali první jarní výhry. Viktoria v 19. kole druhé ligy přestřílela i díky dvěma penaltám Sokolov 4:2 a posunula se před soupeře na páté místo tabulky. Na postupovou druhou příčku ztrácejí Pražané dva body.

Článek

Pod televizní věží otevřel skóre ve 33. minutě Marek, který se prosadil přízemní střelou k tyči. Po přestávce se pak strhla přestřelka. Z penalt zvýšili Folprecht a Súkenník a čtvrtý gól domácích přidal střídající Černý.

Hostující Přeučil poté dvěma góly v 86. a 88. minutě snížil, ale druhou venkovní prohru Sokolova v jarní sezóně Fotbalové národní ligy tím neodvrátil.

Beznadějně poslední zůstává Kolín. Středočeši v existenčním duelu doma podlehli Frýdku-Místku 0:3 a na čtrnácté místo ztrácejí už třináct bodů. Naopak hosté na jaře poprvé vyhráli a vzdálili se předposlednímu Mostu na sedm bodů. O vítězství Slezanů se brankami zasloužili Mehremič, Matúš z penalty a Žídek.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Baník Sokolov 4:2 (1:0)
Branky: 33. Marek, 67. Folprecht z pen., 75. Súkenník z pen., 84. Černý - 86. a 88. Přeučil. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Voltr, Karafiát - Pouček, Vondráček, Belaň, Kosak. Diváci: 1156.
Žižkov: Pokorný - Dressler, Karafiát (82. Bazal), Hovorka, Bartošák - Souček - Súkenník, Podrazký, Folprecht (87. Trnka), Voltr - Marek (77. Černý). Trenér: Trpišovský.
Sokolov: Belaň - Blažek, Hofmann, Vondráček, Urma - Vaněček, Čada, Přeučil, Pouček (59. Kosak) - Šamánek (72. Kratochvíl), Dvořák II. (59. Machek). Trenér: Šmejkal.
FK Kolín - MFK Frýdek-Místek 0:3 (0:1)
Branky: 41. Mehremič, 47. Matúš z pen., 62. Žídek. Rozhodčí: Jech - Melichar, Kožár. ŽK: Jelínek - Vaněk, Hykel. ČK: 72. Hykel. Diváci: 320.
Kolín: Vejmola - Ježdík, Biško, Jelínek, Hýbl - Bláha, Veselý (87. Teslík), Skwarczek, Eliáš - Hurka (82. Procházka), Teplý. Trenér: Bobek.
Frýdek: Prepsl - Ilko, Literák, Žídek, Mehremič - Just (27. Hykel), Vašenda, Vaněk, Zapalač (66. Talián) - Matúš (78. Ďuriška), Staško. Trenér: Orel.

Reklama

Související témata: