Hlavní obsah

Jágra a spol. zase čeká baráž. Liberec bodově dohnal Hradec, uspěly Vítkovice i Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejové Kladno znovu bude svou extraligovou příslušnost zachraňovat v baráži. V 51. kole základní části prohrálo v Českých Budějovicích 2:5 a definitivně skončí poslední. Rytíři tak budou více než 40 dní čekat na barážového soka, kterým bude vítěz 1. ligy. Motor se výhrou zachránil. Nezodpovězeno stále zůstává, kdo urve poslední místo v elitní čtyřce, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Liberec po výhře v prodloužení v Karlových Varech bodově dohnal Hradec Králové. Rozhodnout tedy musí až závěrečné nedělní kolo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Roman Vráblík z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Byl to nejsledovanější zápas kola, budějovická aréna byla dlouho dopředu vyprodaná a také dlouho čekala na první gól. Když se ale v 27. minutě trefil českobudějovický Jakub Valský, jenž na Kladně do velkého hokeje vstoupil, odšpuntoval klíčových sedm minut.

V něm domácí nasázeli čtyři branky a zasadili Rytířům K.O. A ač hosté snížili na 2:4, tak Motor si už zápas pohlídal. Poslední kolo tak oba týmy dohrají s vědomím, že svou pozici v tabulce už nevylepší a že Kladno bude 41 dní čekat na baráž.

Zamotaný je naopak stále boj o čtyřku. Liberec v Karlových Varech vedl 3:1 a mířil k třem bodům, avšak domácí tým ve třetí třetině vyrovnal. V prodloužení však Bílým Tygrům zajistil osmou výhru v řadě Vlach. Díky dvěma bodům se tak jeho tým v tabulce bodově dotáhl na Mountfield Hradec Králové, jenž prohrál se Spartou.

Nicméně má s ním horší vzájemné zápasy, a tak pokud si chce zajistit přímý postup do čtvrtfinále, musí v neděli získat o bod víc než Východočeši. Mountfield v posledním kole doma hostí Pardubice, Liberec pro změnu přivítá Vítkovice.

Jasněji není ani v otázce, kdo skončí druhý, byť stále k této pozici mají blíže Vítkovice. Ty sice doma prohrávaly s brněnskou Kometou 0:2, ale duel obrátily. Ve třetí třetině vstřelily hned čtyři góly a vítěznou trefu si v 51. minutě v přesilové hře připsal Dominik Lakatoš. Tři body za asistence zaznamenal domácí Marek Kalus a Vítkovice poprvé v historii pokořily hranici sta získaných bodů v základní části nejvyšší soutěže.

O dva body za Vítkovicemi je Sparta, která rovněž doma prohrávala, ale nakonec ve třetí třetině dal v přesilovce 5 na 3 vítězný gól Řepík. Sparta tak vyhrála doma podeváté z posledních deseti duelů a udržela si naději na posun na druhé místo. S Vítkovicemi má lepší vzájemnou bilanci a v posledním kole hraje v Brně.

Po jednoznačné výhře v Olomouci skončí po základní části Třinec šestý. Nicméně i poražený soupeř dál zůstává v první osmičce, která zaručuje začít sérii předkola doma. To se hraje pouze na tři vítězné zápasy, a tak vstoupit do této bitvy na domácím ledě může být zásadní výhodou. Pozici v osmičce drží také brněnská Kometa, ale jen o bod zpět jsou Karlovy Vary.

Nepříliš přesvědčivě si v závěru základní části vede už jistý vítěz. Pardubice doma prohrávaly 0:2, nakonec ale duel s Litvínovem dovedly do nájezdů. V nich se ovšem radovali hosté, pro které to bylo páté vítězství v řadě. Naopak lídr tabulky prohrál potřetí za sebou.

51. kolo hokejové extraligy
České Budějovice - Kladno 5:2
Branky: 27. Valský, 29. Doležal, 33. Šenkeřík, 34. Přikryl, 56. Vráblík - 38. Filip, 45. Klepiš.
Vítkovice - Brno 5:2
Branky: 38. Jarůšek, 46. Grman, 51. Lakatoš, 58. Fridrich - 17. Pospíšil, 27. Šalé.
Karlovy Vary - Liberec 3:4 po prodloužení
Branky: 25. a 51. Havlín, 58. Gríger - 7. Ordoš, 33. Dlouhý, 38. Flynn, 64. Vlach.
Sparta - Hradec Králové 3:2
Branky: 28. Kaše, 33. Tomášek, 53. Řepík - 3. Pavlík, 30. Kev. Klíma.
Pardubice - Litvínov 2:3 po nájezdech
Branky: 45. Zohorna, 46. Paulovič - 2. Wesley, 23. Hlava, rozhodující nájezd Zdráhal.
Olomouc - Třinec 0:5
Branky: 14. Nestrašil, 18. a 56. Daňo, 20. Jeřábek, 59. Chmielewski.
Mladá Boleslav - Plzeň 4:2
Branky: 15. Roman, 22. Fořt, 29. Bernad, 59. Stránský - 22. Pour, 53. Hrabík.

Reklama