Hlavní obsah

Jedno utkání stop, deset procent z platu dolů. Liberecký Jelínek pyká za faul na Čachotského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Liberce Petr Jelínek obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka stopku na jeden zápas za faul na českobudějovického Tomáše Čachotského v úterním duelu 49. kola (Bílí Tygři zvítězili na jihu Čech 4:3). Navíc přijde o deset procent z měsíčního platu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Jelínek z Liberce.

Článek

Osmatřicetiletý Jelínek půl minuty před koncem druhé třetiny narazil zezadu ve vlastním obranném pásmu Čachotského na mantinel a od hlavních rozhodčích Hejduka s Ondráčkem obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

„Vedl svoje jednání nízkou intenzitou, v okamžiku provedení držel ruce u těla, svůj zákrok nezintenzivnil, ale provedl v nebezpečné vzdálenosti od mantinelu, čímž lze charakter jednání označit jako nebezpečný," vysvětluje Ujčík.

Jednozápasový trest a 10procentní pokutu z platu udělil šéf disciplinárky i proto, že Jelínek, jenž má aktuálně céčko na dresu místo zraněného Bulíře, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Jelínek přijde o úterní zápas s již jistým vítězem základní části Pardubicemi.

Reklama