Hlavní obsah

Orct se v duelu s Vary děsil gólu v závěru

KLADNO

Hluboká úleva a velká radost byly znát nejen na kladenském gólmanovi Zdeňku Orctovi po skončení nedělního duelu s Karlovými Vary. Vybojované tři body totiž udržely Kladno v nesmírně dramatickém boji o vysněnou desítku mezi postupujícími týmy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Nový extraligový systém přinesl zajímavý souboj. Kladno dělá vše pro to, aby si v předkole play-off zahrálo, Západočeši zase zuby nehty bojují, aby se této ošemetné novince vyhnuly a měly jistotu čtvrtfinále. Pozvolný sešup Energie tabulkou se však včera nezastavil, byť do posledních sekund byla ve hře alespoň o bod.

Za stavu 2:3 uzamkli hosté Kladno v jeho obranné třetině, navíc díky přesilovce a power-play měli výhodu dvou mužů v poli. I zkušený Orct si vybavoval nemálo zápasů, v nichž jeho tým ztratil body v posledních vteřinách. "To je to nejhorší, co se může stát," přiznával obavy.

Zatímco vstup do utkání mu nevyšel, když inkasoval hned z první střely, v závěru svoji branku karlovarským nájezdům ubránil. "Gól z úvodu se dá vždycky napravit, je na to skoro šedesát minut. Ale kdybychom inkasovali na konci, už bychom to nezachránili," uvědomoval si.

Kladno je díky včerejší výhře desáté, případná porážka by jej bývala sesunula na dvanáctou příčku. Tak vyrovnaný je boj o play-off! Dva následující zápasy, v Plzni a s Třincem by snesly pro Kladno přívlastek existenční. "Ale my si teď před každým zápasem říkáme, že je pro nás klíčový," pousmál se Orct.

Reklama

Související témata: