Hlavní obsah

Č. Budějovice - Kladno 3:2Valský zarmoutil Kladno, slaví Motor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Valský 1 : 0
27. Pech 2 : 0
32. Pytlík 2 : 1
34. Hlava 2 : 2
51. Valský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 32. extraligového kola Kladno 3:2. Rytíři během utkání vyrovnali z 0:2 na 2:2, přesto počtvrté za sebou prohráli a na poslední Zlín mají k dobru už jen pět bodů. O ukončení série pěti porážek v podání Motoru rozhodl v čase 50:50 svým druhým dnešním gólem kladenský odchovanec Jakub Valský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zklamaní hokejisté Kladna

Článek

Oba týmy od počátku produkovaly útočný hokej s řadou zajímavých situací v blízkosti obou branek. Na projevu domácích však bylo znát, že se jim v poslední době nedaří. V úvodních minutách se pokoušel u levé tyčky prosadit Beránek, zblízka dorážel Holec. Nebezpečná byla ale také Jágrova střela k pravé tyčce nebo pokus Hlavy z prostoru mezi kruhy.

V 15. minutě Vráblík ranou po ledě od modré čáry překonal Bowa, jenže rozhodčí neuznal gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Otevřít skóre mohli Gulaš s Ondráčkem, svoji akci ale překombinovali. Divákům udělal radost až necelou minutu před sirénou Valský, jenž si vyvezl kotouč z rohu na levý kruh a nekompromisně švihem prostřelil Bowa.

Před polovinou základní hrací doby využili Jihočeši svoji první přesilovku zásluhou Pecha, k němuž vyplaval puk na pravý kruh a nezbylo mu, než trefit odkrytou klec. Rytíři nabídli Motoru další dvě početní výhody v krátkém sledu, ale Budějovičtí promarnili jedinečnou možnost k navýšení skóre a ještě je musel zachraňovat Hrachovina při úniku Machaly ve vlastním oslabení.

Pytlík se postaral o vyrovnání

Rozpačitý výkon domácích využil ke snížení kladenský Pytlík, jenž se trefil z těžkého úhlu po náhodné akci. Krátce poté v obranném pásmu Dotchin poslal Štencela hlavou do mantinelu, rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a Hlava s Filipem využili přečíslení dva na jednoho k vyrovnávacímu gólu. Obrat mohli zařídit Beran a Kristo, ale vychytal je Hrachovina.

Do třetího dějství vstoupili aktivněji domácí. Z levé strany střílel Vráblík, po návratu Karabáčka z trestné lavice měli blízko ke gólu Novotný s Vondrkou. Nebezpečnou střelou švihem se prezentoval Abdul.

Dlouhým pasem z obranného pásma v 51. minutě našel Voženílek na útočné modré čáře Valského a ten na dva pokusy zakončil úspěšně svoje sólo. Při vyloučení Štencela zkusili hosté power play šest na čtyři, pokračovali šest na pět, ale již neskórovali.

32. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Valský (Vráblík, Štencel), 27. Pech (J. Ondráček, Šenkeřík), 51. Valský (D. Voženílek, Hrachovina) - 32. Pytlík (Ticháček, Baránek), 34. Hlava (M. Filip). Rozhodčí: Hodek, Kika - Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 3:4.Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Vráblík, Štencel, Piskáček, Šenkeřík, Štich - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Valský, D. Voženílek, J. Novotný - Vondrka, M. Hanzl, Abdul - Karabáček, Holec, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Ticháček, Wood, Baránek, J. Suchánek - Indrák, Plekanec, Zikmund - Jágr, Kubík, Hlava - M. Beran, Račuk, Kristo - O. Machala, M. Filip, Pytlík - Melka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: