Hlavní obsah

Drogba přemluvil Hiddinka, aby na šampionátu v Africe vedl Pobřeží slonoviny

AMSTERODAM

Hvězdný kanonýr ve službách londýnské Chelsea Didier Drogba čas neztrácí. S mužstvem Blues přiletěl do Milána ke středeční večerní první osmifinálové partii Ligy mistrů proti domácímu Interu, přitom si ale stačí hrát na manažera reprezentace své země. Láká totiž zkušeného nizozemského kouče Guse Hiddinka, aby se ujal národního týmu Pobřeží slonoviny a vedl ho na mistrovství světa v Jižní Africe.

Foto: Eldson Chagara, Reuters

Hvězda Chelsea a Pobřeží Slonoviny Didier Drogba láká trenéra Hiddinka k reprezentaci své země.

Článek

Věhlasný nizozemský kouč Guus Hiddink nic nepopírá. „Ano, Drogba mi opravdu volal. A jménem hráčů mě požádal, abych se ujal jejich reprezentačního mužstva a vedl ho na mistrovství světa,“ přiznal trenérský světoběžník, který je ovšem stále ještě vázán smlouvou v Rusku. Tam by měl skončit až v červenci.

„Ozvala se však i fotbalová federace Pobřeží slonoviny a předložila mně stejnou nabídku. Všechno je ale mnohem složitější,“ potvrdil pro nizozemský De Telegraaf Hiddink.

Hiddinkův problém spočívá v tom, že v Rusku se sice dohodl na ukončení smlouvy, ale do července by měl vydržet. Samozřejmě za alikvótní část platu, která v jeho případě u ruské reprezentace dělala sedm miliónů eur ročně. A pak je zde druhá potíž, neboť už 1. srpna by se měl ujmout národního týmu Turecka.

„Zkusíme jednat a dohodnout se. S Drogbou máme silné pouto od doby, co jsem trénoval Chelsea,“ vysvětlil Hiddink, proč ho Pobřeží slonoviny tolik láká.

„Je to víc než pouto, troufnu si říci, že jde o přátelství,“ naznačil Drogba, že by právě jemu mohl zkušený nizozemský trenér, který už na mistrovství světa vedl mužstva Nizozemska, Korejské republiky a Austrálie, vyhovět.

„Opravdu bych zájem měl. Chci se za hráči podívat, sejít se s Drogbou i vedením národní federace,“ potvrdil pro nizozemskou televizi svůj eminentní zájem Hiddink. Podle holandské televize už dokonce k předběžného dohodě došlo, což ovšem Hiddink nepotvrdil.

„V příštích týdnech budu v Moskvě, kde chci sledovat zápas Ligy mistrů mezi CSKA Moskvou a Sevillou, pak budu chystat ruskou reprezentaci na přípravné utkání s Maďarskem. Věřím, že se najde příležitost k jednání s novým vedením ruského fotbalu, abych předčasně ukončil smlouvu,“ pravil pouze Hiddink.

Reklama

Související témata: