Hlavní obsah

Fotbalisty Austrálie chce trénovat Argentinec Ardiles

JOHANNESBURG

O post trenéra australské fotbalové reprezentace se uchází Argentinec Osvaldo Ardiles. Mistr světa z roku 1978 chce nahradit Nizozemce Pima Verbeeka, který má na lavičce Socceroos skončit po mistrovství světa. Po debaklu 0:4 s Německem se stal terčem kritiky.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Budou mít australští fotbalisté nového trenéra z Argentiny?

Článek

"Ano, mám opravdu velký zájem," řekl Ardiles novinářům po příletu do dějiště šampionátu, kde chce sledovat právě zápas Austrálie a Ghany. "Vždy jsem chtěl trénovat národní tým a bylo by skvělé, kdyby to vyšlo. Byl jsem v Austrálii čtyřikrát a miluji to tam. Proto by mě potěšilo, kdybych jim mohl pomoci," dodal.

Sedmapadesátiletý Argentinec se proslavil především jako záložník Tottenhamu, kde také v roce 1993 trénoval. V Anglii vedl i West Bromwich či Newcastle. Trenérské zkušenosti má také z Mexika, Chorvatska, Japonska, Izraele či Sýrie. Naposledy vedl před dvěma roky paraguayský celek Cerro Porteňo.

Jeho trenérský styl je mnohem ofenzivnější než u Verbeeka a sám si myslí, že může s Austrálií získat úspěchy. "Věřím v techniku a v útok. Podle mě je špatné jen čekat, co udělá soupeř. Mnohem důležitější je, co uděláme my," prozradil svou filozofii.

Reklama

Související témata: