Hlavní obsah

Veterán je fit! Pomůže týmu v závěru boje o fotbalové MS

Stockholm

Švédští fotbalisté mohou pro závěr kvalifikace mistrovství světa počítat i s uzdraveným Zlatanem Ibrahimovicem. Čtyřicetiletý útočník AC Milán figuruje v nominaci na zápasy proti Gruzii a Španělsku, v nichž budou svěřenci Janneho Anderssona hájit první místo ve skupině B.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán gestikuluje v utkání proti Turínu. Ilustrační foto.

Článek

Ibrahimovic kvůli zranění kolena zmeškal letní evropský šampionát i následné kvalifikační duely. Nyní už je nejlepší střelec v historii švédské reprezentace v pořádku a v poslední třech zápasech v italské lize dal dva góly.

"Doufám, že nám pomůže. Byli jsme v kontaktu a moc touží po tom být v reprezentaci. Pro nás je to samozřejmě dobré mít v téhle situaci hráče s takovými zkušenostmi," uvedl kouč Andersson na adresu autora 62 reprezentačních branek.

Ibrahimovic se na jaře vrátil do reprezentace po pěti letech. Za národní tým odehrál 118 zápasů a startoval i na dvou světových a čtyřech evropských šampionátech. Švédové mají nyní blízko k postupu na MS v Kataru v příštím roce. Skupinu B vedou o dva body před Španělskem, s kterým se utkají na závěr kvalifikace 14. listopadu v Seville.

Reklama

Související témata: