Hlavní obsah

Beckenbauer vyzval kouče Löwa, aby na MS vzal i rebela Kuranyiho

FRANKFURT

Legendární německý fotbalista Franz Beckenbauer veřejně vyzval trenéra německé reprezentace Joachima Löwa, aby urovnal své spory s útočníkem Kevinem Kuranyim a nominoval ho na světový šampionát. Útočník Schalke v národních barvách chybí od října 2008, kdy nebyl nominován k utkání, načež na protest opustil tým.

Foto: čtk

Franz Beckenbauer

Článek

Německý útočník s brazilskými kořeny neunesl skutečnost, že se v říjnu 2008 nevešel do sestavy pro kvalifikačním utkání s Ruskem. V poločase pak ze stadionu odjel do hotelu, kde se sbalil a opustil národní mužstvo. Následně se sice Löwovi omluvil, ten však jeho chování odmítl tolerovat a prohlásil, že pod jeho vedením si Kuranyi již nezahraje.

V současnosti však má Kuranyi nejlepší formu ze všech německých útočníků a se 17 góly vede tabulku střelců bundesligy. Proto si veřejnost žádá jeho návrat do národního týmu. Zvláště když současným reprezentačním útočníkům Miroslavu Klosemu a Lukasi Podolskému se nedaří a v lize se trefili pouze dvakrát.

"Národní tým není soukromou záležitostí několika individualit, které mají mezi sebou problémy," napsal Beckenbauer ve svém sloupku v deníku Bild. "Národní tým patří nám všem. Chceme získat titul mistrů světa a k tomu potřebujeme všechny naše špičkové hráče. A to včetně Kevina Kuranyiho. Je to v současnosti nejlepší německý hráč. Věřím, že vedení národního týmu si s ním sedne a prodiskutuje jeho možný návrat," dodal.

Kuranyi v této sezoně táhne Schalke za titulem. Naposledy dvěma góly "sestřelil" dalšího uchazeče o nejvyšší příčky Leverkusen a posunul tým na první příčku tabulky. Fanoušci během zápasu rovněž přemlouvali Löwa, aby Kuranyiho povolal. "Jogi, otevři oči," skandovali v průběhu zápasu s využitím Löwovy přezdívky.

Osmadvacetiletý Kuranyi za národní tým v minulosti odehrál 52 zápasů a vstřelil 19 branek.

Reklama