Hlavní obsah

Nový Zéland veze na MS fotbalistu, který dva roky nehrál zápas

AUCKLAND

Osmadvacetiletý obránce David Mulligan je bez angažmá a dva roky nehrál na klubové úrovni soutěžní zápas, přesto jede na mistrovství světa. Bývalý hráč Port Vale z třetí anglické ligy udělal během přípravného kempu na trenéra Rickiho Herberta takový dojem, že ho zařadil do konečné nominace pro šampionát v Jihoafrické republice.

Foto: Anthony Phelps, Reuters

Brankář Nového Zélandu Mark Paston chytá penaltu v zápase s Bahrajnem. Ilustrační foto.

Článek

Na soupisce je i pětatřicetiletý záložník Simon Elliot. Někdejší hráč Fulhamu naposledy nastupoval za San Jose v MLS, před novou sezonou byl však propuštěn. V týmu nechybí ani spoluhráč českého útočníka Romana Bednáře z West Bromwiche Chris Killen.

Nový Zéland vstoupí do šampionátu zápasem se Slovenskem, ve skupině F se poté utká ještě s mistry světa z Itálie a Paraguayí.

Konečná nominace Nového Zélandu pro mistrovství světa v Jihoafrické republice:
Brankáři: James Bannatyne (Team Wellington), Glen Moss (Melbourne/Austr.) Mark Paston (Wellington Phoenix).
Obránci: Andy Boyens (New York Red Bulls/MLS), Ben Sigmund, Tony Lochhead (oba Wellington Phoenix), Ryan Nelsen (Blackburn/Angl.), Winston Reid (Midtjylland/Dán.), Tommy Smith (Ipswich/Angl.), Ivan Vicelich (Auckland).
Záložníci: Andy Barron (Team Wellington), Tim Brown, Leo Bertos (oba Wellington Phoenix), Jeremy Brockie (Newcastle Jets/Austr.), Jeremy Christie (Tampa Bay/USA), Aaron Clapham (Canterbury), Simon Elliott, David Mulligan (oba bez angažmá), Michael McGlinchey (Central Coast/Austr.).
Útočníci: Rory Fallon (Plymouth/Angl.), Chris Killen (Middlesbrough/Angl.), Shane Smeltz (Gold Coast/Austr.), Chris Wood (West Bromwich/Angl.).

Reklama

Související témata: