Hlavní obsah

Pepe se stihl uzdravit a je v konečné nominaci Portugalska na MS

LISABON

Portugalský obránce Pepe z Realu Madrid stihl včas doléčit zranění kolena a pojede na fotbalové mistrovství světa. Místo mu v konečné nominaci trenéra Carlose Queiroze pro šampionát v Jihoafrické republice uvolnil José Zé Castro z La Coruni.

Článek

Sedmadvacetiletý Pepe se teprve nedávno vrátil k tréninku po šestiměsíční pauze zaviněné operací poraněných zkřížených vazů v pravém koleni. V neděli však po prohlídce od lékařů portugalského týmu a "Bílého baletu" dostal ke startu na šampionát zelenou.

Portugalsko, které konečnou nominaci oznámilo na svazovém webu krátce po začátku dnešního přípravného duelu s Kamerunem, se na mistrovství světa utká v základní skupině s Brazílií, KLDR a Pobřežím slonoviny.

Portugalská nominace pro mistrovství světa v JAR:
Brankáři: Eduardo (Braga), Beto (Porto), Daniel Fernandes (Iraklis Soluň/Řec.).
Obránci: Duda (Málaga/Šp.), Bruno Alves, Rolando (oba Porto), Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (Chelsea/Angl.), Miguel Brito (Valencia/Šp.), Fábio Coentrao (Benfica), Pepe (Real Madrid/Šp.), Ricardo Costa (Lille/Fr.).
Záložníci: Deco (Chelsea/Angl.), Tiago (Atlético Madrid/Šp.), Raul Meireles (Porto), Pedro Mendes, Miguel Veloso (oba Sporting Lisabon).
Útočníci: Nani (Manchester United/Angl.), Simao Sabrosa (Atlético Madrid/Šp.), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Šp.), Hugo Almeida (Brémy/Něm.), Danny (Petrohrad/Rus.), Liédson (Sporting Lisabon).

Reklama

Související témata: