Hlavní obsah

Messi prozradil velké tajemství: Kdy chystá loučení?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední představení. V tomto případě však nebude v hlavní roli Michael Jordan, nýbrž Lionel Messi. Argentinský fotbalový mág potvrdil v rozhovoru s latinskoamerickou streamovací službou Star+, že Mistrovství světa 2022 v Kataru bude jeho poslední v kariéře. Zároveň popřel, že by Argentina byla největším kandidátem na zisk trofeje.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Argentinský útočník Lionel Messi během utkání Ligy mistrů mezi PSG a Benfikou.

Článek

"Tohle mistrovství světa bude určitě mé poslední. Jsem velice nervózní, ale už se nemůžu dočkat. Vím, že další šanci už nedostanu," uvedl Messi, čímž potvrdil spekulace médií, že na severoamerickém MS 2026 už svou zemi nepovede.

Argentina hraje od příchodu trenéra Lionela Scaloniho ve fantastické formě. Pod jeho vedením neprohráli Jihoameričané už 35 zápasů v řadě. Naposledy jim utekla výhra 3. července roku 2019, kdy nestačili na Brazilce v semifinále Copa América. O dva roky později se však svým rivalům ve stejné soutěži pomstili, tentokrát ovšem ve finále, z něhož si odnesli těsné vítězství 1:0. Messi na tento den dodnes vzpomíná.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Lionel Messi během přípravného zápasu Argentiny na MS 2022 proti Jamajce.

"Doteď nedokážu popsat ten pocit, který jsem cítil, když zazněl závěrečný hvizd. Nemohl jsem uvěřit tomu, že jsme konečně získali titul. Nikdy bych si neodpustil, kdybych s národním týmem nic nevyhrál," pokračoval.

Přesto si ale sedminásobný držitel Zlatého míče nemyslí, že je Argentina na MS v Kataru favoritem číslo 1. "Mistrovství světa je nevyzpytatelné. Všechna utkání jsou nesmírně náročná a zvítězit může kdokoliv. V roce 2014 si nikdo nemyslel, že se dostaneme do finále a nám se to podařilo."

"Argentina bývá zmíněná jako favorit především kvůli její historii. A teď o to víc vzhledem k tomu, v jaké jsme formě. Já si ale nemyslím, že jsme největší favorité," dodal.

Albicelestes odstartují své tažení na MS 22. listopadu proti Saúdské Arábii. Ve skupině C je pak čeká také duel s Mexikem a Polskem.

Reklama

Související témata: