Hlavní obsah

Smutná prostitutka se přimlouvala za fotbalisty u trenéra Francie

PAŘÍŽ

Do nominace francouzských fotbalistů na mistrovství světa se snažila promluvit i mladá pařížská prostitutka, která se nedávno postarala o velký skandál kvůli stykům s několika hráči národního mužstva. Podle magazínu L'Express napsala v dopise trenérovi Raymondu Domenechovi, ale celou aféru nebral při sestavování týmu v potaz.

Článek

Přísného kouče vyzvala, aby respektoval presumpci neviny. "V novinách jsem četla, že kvůli mé výpovědi na policii by někteří hráči mohli o nominaci přijít. To mě překvapilo a jsem z toho smutná," cituje server časopisu z dopisu osmnáctileté Zahie Deharové.

Na policii přiznala, že měla za peníze sex s několika hvězdami francouzské reprezentace, a to v době, kdy ještě nebyla zletilá. Její prominentní klienti, mezi které patřil Franck Ribéry z Bayernu Mnichov a údajně také Karim Benzema z Realu Madrid a Sidney Govou z Lyonu, podle ní o jejím věku nevěděli.

Fotbalisté v minulých týdnech vypovídali na policii a teoreticky jim hrozí pokuta do 45.000 eur (1,145 milionu korun) a až tříleté vězení. Nikdo však dosud obviněn nebyl.

V předběžné nominaci, kterou oznámil v úterý večer, chybí z "hříšníků" jen Benzema. Trenér to odůvodnil jeho nevýraznou první sezónou v Realu Madrid, kam hráč přestoupil loni za 35 miliónů eur z Lyonu. Benzemova údajná účast v aféře s prostitutkou prý neměla žádný vliv.

"To mě nezajímá. Mě jde jen o fotbal a to, co hráči předvádějí na hřišti," řekl Domenech.

Reklama