Hlavní obsah

V srbské nominaci nechybějí Stankovič, Vidič nebo Ivanovič

BĚLEHRAD

Kouč srbské fotbalové reprezentace Radomir Antič v pátek oznámil čtyřiadvacetičlennou nominaci na mistrovství světa, ze které do konce května vyřadí už jen jednoho brankáře. Do Jihoafrické republiky pojedou i opory zadních řad anglických velkoklubů Nemanja Vidič z Manchesteru a Branislav Ivanovič z Chelsea.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Branislav Ivanoviče z Chelsea (vlevo).

Článek

Jediným, kdo dosud neukončil klubovou sezónu, je kapitán Dejan Stankovič. Toho čeká v dresu Interu Milán ještě sobotní finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. "Dohodli jsme se, že dostane den nebo dva volna navíc. Přejeme mu hodně úspěchů," oznámil Antič.

Za Srbsko může na MS nastoupit i Neven Subotič, jenž dlouho zvažoval, zda bude v budoucnu reprezentovat Bosnu, USA, či Srbsko. V mládežnických kategoriích totiž rodák z Banja Luky hrál na MS za Spojené státy, před dovršením 21 let se ale rozhodl pro Srbsko.

Antičův výběr se utká v základní skupině MS s Ghanou, Německem a Austrálií.

Nominace Srbska na MS v Jihoafrické republice:
Brankáři: Vladimir Stojkovič (Wigan), Željko Brkič (Novi Sad), Bojan Isailovič (Lubin), Andjelko Djuričič (Leiria).
Obránci: Branislav Ivanovič (Chelsea), Antonio Rukavina (Mnichov 1980), Nemanja Vidič (Manchester United), Neven Subotič (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovič (Udine), Ivan Obradovič (Zaragoza), Aleksandar Kolarov (Lazio).
Záložníci: Dejan Stankovič (Inter Milán), Nenad Milijaš (Wolverhampton), Miloš Krasič (CSKA Moskva), Milan Jovanovič (Lutych), Miloš Ninkovič (Dynamo Kyjev), Zdravko Kuzmanovič (Stuttgart), Zoran Tošič (Kolín n. R.), Gojko Kačar (Hertha Berlín), Radoslav Petrovič (Partizan Bělehrad).
Útočníci: Nikola Žigič (Valencie), Marko Pantelič (Ajax), Danko Lazovič (Petrohrad), Dragan Mrdja (Novi Sad).

Reklama

Související témata: