Hlavní obsah

Mexičtí bratři Dos Santosové si spolu na fotbalovém MS nezahrají

MEXIKO

Bratři Dos Santosové si na mistrovství světa v Jihoafrické republice společně nezahrají. Zatímco slavnější Giovani v konečné nominaci Mexika nechybí, mladší Jonathan se do třiadvacetičlenného výběru trenéra Javiera Aguirreho nevešel.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Mexický kanonýr Cuauhtémoc Blanco (uprostřed) v konečné nominaci na MS nechybí.

Článek

V týmu je druhý nejlepší střelec v historii národního mužstva Cuauhtémoc Blanco. Sedmatřicetiletý útočník Veracruzu si zahraje už na třetím šampionátu, když startoval na MS v letech 1998 a 2002.

Mexiko se na mistrovství světa v základní skupině utká s domácím výběrem, Uruguayí a Francií.

Mexická nominace pro mistrovství světa v JAR
Brankáři: Óscar Perez (Chiapas), Guillermo Ochoa (America), Luis Ernesto Michel (Guadalajara).
Obránci: Rafael Márquez (Barcelona/Šp.), Ricardo Osorio (Stuttgart/Něm.), Francisco Rodríguez, Carlos Salcido (oba PSV Eindhoven/Niz.), Héctor Moreno (Alkmaar/Niz.), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (Pumas).
Záložníci: Jonny Magallón (Guadalajara), Jorge Torres Nilo (Atlas), Andrés Guardado (La Coruňa/Šp.), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas).
Útočníci: Pablo Barrera (Pumas), Adolfo Bautista, Alberto Medina, Javier Hernández (všichni Guadalajara), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Carlos Vela (Arsenal/Angl.), Guillermo Franco (West Ham/Angl.), Giovani dos Santos (Galatasaray/Tur.).

Reklama

Související témata: