Hlavní obsah

Korejec I Tong-kuk se v jednatřiceti dočkal nominace na MS

SOUL

Korejský fotbalista I Tong-kuk se v jednatřiceti letech poprvé podívá na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Místo v konečné nominaci získal až na třetí pokus, přestože už má na kontě 82 reprezentačních startů. V roce 2002 jej opomenul při domácím šampionátu kouč Guus Hiddink, o čtyři roky později jej o MS připravilo zranění kolena.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Současný trenér Huh Čung-mu má velký nedostatek kvalitních útočníků, což se projevilo také při nedělním přípravném utkání proti Bělorusku (0:1). "Fakt, že nemám příliš mnoho možností v útoku, je také jedním z důvodů nominace I Tong-kuka. I kdyby nemohl hrát první zápas proti Řecku, věřím, že bude připraven na další dva duely," řekl korejský kouč v narážce na útočníkovy současné problémy se stehnem.

Největší hvězdou korejského výběru je záložník Manchesteru United Pak Či-song. Ten poprvé zazářil před osmi lety, kdy Korejci došli na domácí půdě až do semifinále. V kádru tehdy byli i současní reprezentanti I Un-če, Čcha Tu-i, I Jong-pchjo, Kim Nam-il a An Čung-hwan.

Jižní Korea se v základní skupině mistrovství světa utká vedle Řecka také s Argentinou a Nigérií.

Reklama

Související témata: