Hlavní obsah

Slováci berou na fotbalové MS i sparťana Kucku

BRATISLAVA

Kormidelník slovenské fotbalové reprezentace Vladimír Weiss v úterý oznámil konečnou 23člennou nominaci hráčů, která poletí na mistrovství světa do Jihoafrické republiky. Z původní, širší nominace vypadl už v průběhu soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu Miroslav Karhan. Zkušeného 33letého obránce zradila achilovka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský reprezentant Juraj Kucka v dresu Sparty (vlevo) bojuje v lize s Václavem Drobným z Bohemians Praha.

Článek

Trenér Weiss tak musel škrtnout ještě pět jmen. "Černý Petr" zůstal v rukou brankáře Ľuboše Kamenára a hráčů Mária Pečalku, Dušana Šventa, Tomáše Hubočana a Ľubomíra Michalíka.

"Mé rozhodnutí nebylo lehké, je podloženo výkony hráčů. Věřím, že ti, kteří jsou v nominaci jsou nejlepší. Měli jsme zdravotní problémy. Bohužel vypadl Miro Karhan, který si jako první zasloužil účast v Africe. V nominaci jsou hráči, kteří tam patří, a věřím, že svými výkony to potvrdí," řekl Weiss.

Brankáři: Ján Mucha ml. (Legia Varšava/Pol.), Dušan Kuciak (FC Vaslui/Rum.), Dušan Perniš (Dundee United/Skot.).

Obránci: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Něm.), Martin Petráš (AC Cesena/It.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz/Něm.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava).

Záložníci: Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Ján Kozák ml. (FC Temešvár/Rum.), Juraj Kucka (AC Sparta Praha/ČR), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/It.), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi/Řecko)

Útočníci: Stanislav Šesták (VfL Bochum/Něm.), Erik Jendrišek (Schalke 04/Něm.), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Tur.), Martin Jakubko (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.).

Reklama