Hlavní obsah

Frustrace i nadšení. Messi se odpoutal od legendárního Maradony. Byl by na nás pyšný...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další národní rekord padl. Lionel Messi zažil ve středu na stadionu v katarském Dauhá památný večer. Proti Polsku odehrál rekordní 22. zápas v dresu Argentiny na fotbalových MS a odpoutal se od legendárního krajana Diega Maradony. Statistici navíc spočítali, že kapitán Argentinců odehrál celkem 999. zápas ve svojí profesionální kariéře. Jubilejní tisící má na programu v Kataru v osmifinále proti Austrálii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Szczesny chytil penaltu MessimuVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Během večera prožil širokou škálu pocitů. Přestože v závěru prvního poločasu neproměnil Lionel Messi pokutový kop, po závěrečném hvizdu mohl slavit vítězství 2:0 a postup do osmifinále z prvního místa ve skupině C.

Argentina měla po šokující úvodní prohře 1:2 se Saúdskou Arábií nůž na krku, vítězstvím 2:0 nad Mexikem se však vrátila do hry o postup a proti Polákům předvedla nejlepší výkon na turnaji. „Diego by byl určitě velmi šťastný a pyšný, kdyby viděl náš poslední zápas ve skupině. Teprve nedávno jsem se dozvěděl, že v Kataru můžu překonat jeho rekord v počtu odehraných duelů na MS. Určitě by měl ze mě radost, vždy mi projevoval náklonnost a těšil se, když se mi na hřišti dařilo," líčí Messi.

Díky vítězství ve skupině se Argentina v osmifinále vyhne Francouzům, kteří obhajují titul. Proti Austrálii budou Jihoameričané v pozici jasného favorita.

„Splnili jsme náš první cíl, kterým byl postup ze skupiny. Po úvodním zakopnutí to však nebylo vůbec jednoduché. Proti Polsku jsme hráli od začátku aktivně a už v prvním poločase jsme mohli rozhodnout o našem triumfu. Po neproměněné penaltě jsem byl frustrován, ale mužstvem to naštěstí nezamávalo," kvituje argentinský rekordman.

„Do druhého poločasu jsme nastoupili ještě silnější a po prvním gólu jsme už zápas měli jasně v rukou. V osmifinále už nejsou lehcí soupeři, Austrálii rozhodně nemůžeme podcenit. Sami jsme se na vlastní kůži přesvědčili, že na turnaji hrají kvalitní týmy, které dokážou předvést dobrý zápas a překvapit," upozorňuje Messi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

Ani Poláci navzdory matnému výkonu proti Argentině nesmutní. Při rovnosti bodů s Mexikem rozhodlo o postupu v jejich prospěch lepší skóre. Mexičané potřebovali vyhrát nad Saúdskou Arábií tříbrankovým rozdílem, protože při stejném skóre 2:2 s Polskem by v jejich neprospěch rozhodly fair play body a větší počet žlutých karet. Všechno nakonec vyřešil gól Saúdů na 1:2 v nastaveném čase.

„Proti Argentině jsme nepodali optimální výkon, soupeř nás svíral. Ale vzhledem k předchozím dvěma zápasům jsme si postup zasloužili. Připravíme se na Francouze a pokusíme se jim ztížit cestu za postupem," ujišťuje polský kapitán Robert Lewandowski.

Reklama

Související témata: