Hlavní obsah

Giroud na rekord útočil marně, skvělý Mbappé to vzal za něj. A Francouzi jdou dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset minut před koncem za stavu 1:1 burcoval gesty fanoušky. Francouzský sektor na stadionu 974 v Dauhá, který je sestavený ze stejného počtu přepravních kontejnerů, odpověděl hlasitým skandováním. Z Kyliana Mbappého bylo do poslední řady na tribuně cítit, jak moc chce Dány porazit a zajistit tím pro Les Bleus s předstihem postup do osmifinále světového šampionátu. Nakonec sobotní duel rozhodl v závěru svojí druhou trefou (2:1).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mbappého druhý gól proti DánskuVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

(Od zpravodaje Sport.cz v Kataru) - Čekalo se ale spíš, že góly obstará Olivier Giroud. Že po dvou brankách Austrálii sesadí legendárního Thierry Henryho z trůnu pro nejlepšího střelce francouzské reprezentace. Jenže 36letý kanonýr vyšel naprázdno, nadále má na kontě 51 branek.

Mbappé to vzal tentokrát za svého parťáka a obhájci trofeje si díky vítězství jako první tým na MS zajistili účast mezi nejlepší šestnáctkou. Kromě Mbappého, který se trefil na MS celkově potřetí, bavil fanoušky i Ousmane Dembélé. Jen za první poločas rozdal troje jesle a připravil tutovku pro Mbappého. Blýskl se také slalomem přes tři hráče a několika úniky po pravé straně.

Dánové však kousali, byli sebevědomí. Taky úřadující mistry světa v letošním roce dvakrát porazili v Lize národů (v červnu v Paříži, před dvěma měsíci v Kodani). Po vyrovnávací trefě Christensena byli na koni, měli možnost zápas otočit a dostat Francouze potřetí v řadě na kolena. Jenže Griezmann v 86. minutě zatočil levačkou centr na zadní tyč a Mbappé rozhodl. Brankář Kasper Schmeichel byl bez šance.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouz Kylian Mbappé otevřel skóre utkání MS proti DánskuVideo: Česká televize

V hledišti měl svého otce, legendárního dánského gólmana Petera Schmeichela. Hodinu před utkáním se potkali na trávníku. Peter mířil na rozhovor pro katarskou sportovní stanici BeIN Sports, pro kterou spolupracuje na fotbalovém MS v roli experta. Objali se, poplácali po ramenou, byli samý úsměv. Po utkání byli oba smutní. I tak mají Dánové postup ve svých rukách. Pokud porazí v závěrečném duelu ve skupině Austrálii, budou v osmifinále. To Francouzi můžou proti Tunisku pošetřit opory.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.