Hlavní obsah

Němci kašlou na sex, myslí na fotbal

BERLÍN

Němci myslí jen na jedno - na fotbal. Potvrdil to průzkum pro časopis Reader's Digest, podle něhož by si sledování finále nadcházejícího fotbalového mistrovství světa v Jižní Africe s německou účastí nenechala ujít více než polovina dotázaných. Neodradila by je prý od toho ani možnost sexu s partnerkou.

Článek

V anketě výzkumného institutu Emnid 52 procent účastníků uvedlo, že by je od přihlížení finále s německým týmem mohla odlákat jen nějaká nouzová situace. Téměř pětinu by prý od obrazovky nedostalo vůbec nic.

Největší fotbaloví nadšenci mezi Němci jsou podle tohoto průzkumu mladší a starší ročníky. Souboj svěřenců Joachima Löwa o vítěznou trofej by si prý rozhodně nenechalo ujít 58 procent dotázaných ve věku od 14 do 29 let. Ve skupině lidí starších 60 let jich je ještě o procento víc.

Ženy jsou naopak v klidu 

Naopak vůbec se o fotbal nezajímá 38 procent z 1001 respondentů, kteří se na konci března po celém Německu reprezentativního průzkumu Emnidu zúčastnili. Nejmenší nadšení podle něj projevují ženy. Skoro polovinu z nich by prý postup německých fotbalistů do finále světového šampionátu nechal v klidu.

MS v JAR začíná za dva týdny 11. června a vyvrcholí o měsíc později 11. července. Němečtí reprezentanti se v základní skupině střetnou s Austrálií, Srbskem a Ghanou.

Reklama