Hlavní obsah

Dánští fotbalisté se radují, že mají postup ve svých rukách

PRETORIA

Fotbalisté Dánska si po výhře 2:1 nad Kamerunem pochvalovali, že teď mají osud ve svých rukách. Pokud chtějí postoupit ze skupiny, nemusejí se spoléhat na ostatní výsledky, ale stačí jim porazit v závěrečném utkání Japonsko. Naopak Kamerun je ze hry venku, což je pro jeho kapitána Samuela Eto'a prý největší zklamání v kariéře.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Radost fotbalistů Dánska po zápase s Kamerunem.

Článek

Dánsko brzy prohrávalo po hrubé chybě obrany a gólu Eto'a. Jenže Seveřany zachránil Dennis Rommedahl, který nejprve připravil gól pro Nicklase Bendtnera a poté sám rozhodl.

"I za stavu 0:1 jsme věřili. Věděli jsme, že nemáme co ztratit. Naopak jsme potřebovali něco získat, a tak jsme do toho šli a ty body získali," uvedl po zápase krajní záložník Jesper Grönkjaer. "Druhý gól byl hrozně důležitý, protože nyní máme vše ve svých rukách. Ale víme, že to proti Japonsku nebude jednoduché. Tohle je mistrovství světa, tady není lehkých soupeřů," dodal bývalý hráč Chelsea a nyní Kodaně.

Grönkjaer chválil úroveň zápasu, který byl jedním z nejofenzivnějších v dosavadním průběhu turnaje. "Nebyl to zápas, jaké jsme dosud mohli na šampionátu vidět. Bylo tam tolik šancí a tolik chyb. My ale měli v určitých momentech více štěstí, a to bylo rozhodující," řekl Grönkjaer.

Eto'o: Největší zklamání v kariéře

Zápas celkem přinesl 36 střeleckých pokusů, z toho 23 na straně Kamerunu. Ten však využil pouze první šanci Eto'a po chybné rozehrávce Dánska. Pak už "Nepřemožitelní lvi" trefovali jen tyč, brankáře Thomase Sörensena či dánské obránce.

Neodvrátili tak porážku, která znamená, že již nemají šanci na postup do osmifinále. To je pro Eto'a obrovské zklamání. "Největší v kariéře. Celou sezónu jsem se připravoval na šampionát. Bylo to jediné, na co jsem myslel. A teď jsme úplně prvním vyřazeným týmem," litoval útočník Interu Milán, s nímž v této sezóně vybojoval italský titul a vyhrál Ligu mistrů.

Trojnásobný nejlepší hráč Afriky se nyní chce s turnajem důstojně rozloučit v posledním utkání s Nizozemskem. "To je velmi důležité, nechci odjíždět se sklopenou hlavou," dodal Eto´o. Před osmi lety v Japonsku Kamerun také vypadl ve skupině, ale Eto´o se alespoň postaral o vítězný gól proti Saúdské Arábii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.